Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χανιά: Πρόβατα εισέβαλαν σε νοικιασμένη πολυτελή βίλα και άφησαν και «δώρα» (pics)

Χανιά: Πρόβατα εισέβαλαν σε νοικιασμένη πολυτελή βίλα και άφησαν και «δώρα» (pics)

Εισβολή από πρόβατα είχαν επισκέπτες των Χανίων που νοίκιασαν πολυτελή βίλα στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου, πληρώνοντας μάλιστα και αρκετές εκατοντάδες ευρώ για κάθε βραδιά.

Ομως το τελευταίο πράγμα που περίμεναν όταν ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης, ήταν να βρουν στο προαύλιο… πρόβατα και διασκορπισμένο το… προϊόν της βιολογικής τους δραστηριότητας.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και όπως γράφει το zarpanews.gr, τα πρόβατα ένιωθαν σαν στο σπίτι τους. Για τους επισκέπτες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο.

Στο μεταξύ όμως την Τετάρτη, από το Α.Τ. Κισσάμου συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου, τα οποία πραγματοποίησαν περιπολίες σε περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο, κτηνοτρόφοι να αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε αγροτικές περιουσίες πολιτών.

Τα συνεργεία αυτά σε πέντε περιπτώσεις βρήκαν αδέσποτα ποίμνια και στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι επίσης εντοπίστηκαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι πλέον έχει τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Όπως προβλέπεται σε πρόσφατη τροπολογία που μάλιστα είχε καταθέσει ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, αρχικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα αυξάνεται στα 200 ευρώ, στη συνέχεια 1000 και μετά θα διπλασιάζεται για κάθε επόμενη φορά.

Οι έλεγχοι στην Κίσσαμο αναμένεται να συνεχιστούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις