Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα ο 53χρονος αξιωματικός της αστυνομίας και ο ειδικός φρουρός για τους εκβιασμούς

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα ο 53χρονος αξιωματικός της αστυνομίας και ο ειδικός φρουρός για τους εκβιασμούς
Intime Αρχείο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας και ο ειδικός φρουρός στα Χανιά. Ο 53χρονος και ο 29χρονος γιος του κατηγορούνται για εκβιασμούς επιχειρηματιών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 53χρονος αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27.08.2023), καθώς και ο 29χρονος γιος του, ειδικός φρουρός, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών στα Χανιά.

Ο 53χρονος κατηγορείται για «εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος», και ο 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι γιος του αξιωματικού, συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση.

Παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ερευνώνται σχολαστικά, καθώς η δράση του φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής (σ.σ. Χανιά), απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον 53χρονο, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως για τη σύλληψη του 53χρονου κινητοποιήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στην Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για συνεργεία σε εκβίαση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις