Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Σπαραγμός στην κηδεία της φοιτήτριας που πέθανε σε ασανσέρ ξενοδοχείου – Το νέο στοιχείο της τραγωδίας!

Χανιά: Σπαραγμός στην κηδεία της φοιτήτριας που πέθανε σε ασανσέρ ξενοδοχείου – Το νέο στοιχείο της τραγωδίας!

Η 20χρονη Αλέκα άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στα Χανιά. Ο θάνατός της δεν προήλθε από ανακοπή…

Η 20χρονη μαθητευόμενη στην κουζίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου, “στραγγαλίστηκε” μέσα στο ασανσέρ – πιθανόν από κάποιο ρούχο πιάστηκε και σίγουρα όχι από άνθρωπο – σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη. Με το πόρισμά του απέκλεισε το ενδεχόμενο ανακοπής καρδιάς, ανατρέποντας την αρχική υπόθεση.

Ο ίδιος μεταβαίνει σήμερα στο ξενοδοχείο για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο ασανσέρ, το οποίο έπρεπε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο ως αναβατόριο φορτίου. Εκεί, στις 20 Σεπτεμβρίου βρέθηκε χωρίς σφυγμό η 20χρονη φοιτήτρια που μετά από επιτυχή ανάνηψη διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Χανίων. Αμέσως εισήχθη στη ΜΕΘ όπου από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος ενώ παρέμεινε διασωληνωμένη για 13 ημέρες ακόμα με τους γονείς της να περιμένουν το θαύμα που δεν έγινε.

Η κοπέλα πέθανε στις 10:30 το πρωί της 3ης Οκτωβρίου και κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης στο χωριό της, την Κάτω Μακρυνού Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου.

Η απάντηση του ξενοδοχείου

“Αναφορικά με το γεγονός, χθες ενημερωθήκαμε και εμείς για την τραγική εξέλιξη του συμβάντος μετά τον θάνατό της και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς κατέληξε. Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της.”

Ιατροδικαστής για θάνατο 20χρονης φοιτήτριας

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης: «Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια.

Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα. Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια.

Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό.

Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας. Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις