Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Στην Ισπανία μεταφέρθηκε ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Χανιά: Στην Ισπανία μεταφέρθηκε ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Φωτογραφία cretapost.gr

Στην Ισπανία θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε στο πόδι την ώρα που βρισκόταν στο Φαράγγι της Σαμαριάς και συνέβη ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά την περασμένη Κυριακή 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η κατάσταση της υγείας του 45χρονου Ισπανού τουρίστα παραμένει κρίσιμη μια εβδομάδα μετά τον ακρωτηριασμό του και γι’ αυτό η νοσηλεία του θα συνεχιστεί στη Μαδρίτη. Ο άτυχος άνδρας ήταν στο Φαράγγι της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού στα Χανιά.

Η μεταφορά του έγινε με αεροπλάνο ασθενοφόρο από τα Χανιά στην Ισπανία. Παράλληλα, το Φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι κλειστό και αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου ενώ όσοι επισκέπτες θελήσουν να περπατήσουν στα μονοπάτια του από την ερχόμενη Τρίτη θα μπορούν να το κάνουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση.

«Ήταν ήδη ακρωτηριασμένος όταν φτάσαμε»

«Ήταν ήδη ακρωτηριασμένος όταν φτάσαμε», είπε στην ΕΡΤ πριν από λίγες ημέρες η αγροτική γιατρός, Δανάη Δημητριάδη, η οποία ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν για να βοηθήσουν τον 45χρονο Ισπανό τουρίστα στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον σεισμό.

«Υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό», ανέφερε η γιατρός Δανάη Δημητριάδη.

«Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα», είπε στη συνέχεια η γιατρός.

«Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαριάς, γι’ αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα» ανέφερε στο τέλος η γιατρός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις