Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Στο νοσοκομείο άστεγοι που έβαλαν φωτιά σε αυτή την οικοδομή για να ζεσταθούν [pic]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στον τέταρτο όροφο ημιτελούς οικοδομής στην οδό Μανουσογιαννάκηδων, στο Φράγκικο. Στο σημείο…

έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό για να διαπιστώσουν πως ο χώρος κατοικούταν από άστεγους μετανάστες, οι οποίοι άθελά τους ξεκίνησαν τη φωτιά. Η αστυνομία έκανε πέντε προσαγωγές. Για προληπτικούς λόγους, τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς βρίσκονταν στον χώρο εκείνη την ώρα και «πνίγηκαν» από το ντουμάνι, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Με την παρέμβαση των Πυροσβεστών, η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να επεκταθεί.

Κάτοικοι της περιοχής εξήγησαν πως η συγκεκριμένη οικοδομή, έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας αστέγων εδώ και πολύ καιρό, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Μάλιστα, ενώ οι ιδιοκτήτες επανειλημμένα έχουν τοποθετήσει περιφράξεις και λουκέτα για να κλείσουν τον χώρο, την επόμενη κιόλας ημέρα αυτά έχουν σπάσει και κόσμος έχει εγκατασταθεί στην οικοδομή και διαμένουν εκεί.

Φυσικά ο χώρος δεν ηλεκτροδοτείται ούτε θερμαίνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων των «φιλοξενούμενων» ενώ και οι ιδιοκτήτες είναι σε απόγνωση αφενός για την «κατάληψη» του χώρου και αφετέρου από τον φόβο κάποιου νέου ατυχήματος ή δυστυχήματος για το οποίο θα έχουν εκείνοι την ευθύνη.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε