Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που συνελήφθη για εκβιασμούς και χρηματισμό

Χανιά: Στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που συνελήφθη για εκβιασμούς και χρηματισμό

Ο αστυνομικός και ο γιος του, που επίσης υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το πρωί ο κατηγορούμενος αξιωματικός μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο στα Χανιά, στο γραφείο ανακριτή…

Αύριο θα απολογηθεί τελικά ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. Σήμερα λίγο μετά τις 09:00 το πρωί οι δύο αστυνομικοί, πατέρας και γιος, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Ο 53χρονος αξιωματικός ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 9 το πρωί και μεταφέρθηκε ξανά στα κρατητήρια. Ο γιός του ειδικός φρουρός απολογείται κανονικά.

Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τρεις καταγγελίες από πολίτες εκ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίστηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία νοίκιαζαν και απαιτούσε από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην συμμετάσχει ο ίδιος στον διαγωνισμό. Δείτε στο βίντεο του zarpanews.gr, πώς έφτασε στα δικαστήρια των Χανίων.

Οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που τέθηκε σε διαθεσιμότητα με τον γιο του ερευνώνται σχολαστικά, καθώς η δράση του φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής (σ.σ. Χανιά), απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον 53χρονο, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Σημειώνεται πως για τη σύλληψη του 53χρονου κινητοποιήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις