Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Τα συντρίμμια του βρετανικού F-35 που συνετρίβη στη Μεσόγειο έφτασαν για ανάλυση στο Μαράθι

Χανιά: Τα συντρίμμια του βρετανικού  F-35 που συνετρίβη στη Μεσόγειο έφτασαν για ανάλυση στο Μαράθι

Οι ειδικοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα αίτια της συντριβής του F35 στη Μεσόγειο. Τα συντρίμμια του έφτασαν στην Κρήτη

Στην Αμερικανονατοική βάση στο Μαράθι κατέπλευσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής το φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε τα συντρίμμια του Βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους F 35 προκειμένου στην συνέχεια να ερευνηθούν εξονυχιστικά απο τους ειδικούς της RAF για να διαπιστωθεί η αιτία της συντριβής ενώ απογειωνόταν από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, αλλά και να αφαιρεθούν τα πολύτιμα εξαρτήματα του υπερσύγχρονου εξοπλισμού του.

Η συντριβή του βρετανικού μαχητικού F35 στα μέσα του Νοεμβρίου κατά την απονήωσή του από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, ενώ έπλεε στη Μεσόγειο, πήρε διαστάσεις θρίλερ. Ο πιλότος ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε, ενώ μέχρι τώρα δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του F-35.

Μια θεωρία που διατυπώθηκε είναι ότι κάτι – όπως ένα πλαστικό κάλυμμα βροχής – μπορεί να απορροφήθηκε από τον κινητήρα του αεροσκάφους. Μάλιστα η στιγμή του ατυχήματος κατεγράφη σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Για τη διαρροή του συγκεκριμένου βίντεο, συνελήφθη ένας ναυτικός του αεροπλανοφόρου «HMS Queen Elizabeth», ο οποίος είχε υποκλέψει με το κινητό του τηλέφωνο την εικόνα που έδειχναν οι κάμερες ασφαλείας του πλοίου. Μετά τη συντριβή του και ενώ οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν  στη Μεσόγειο καταγράφοντας τις κινήσεις του αεροπλανοφόρου την ώρα που ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας και υποβρύχια του Βασιλικού Ναυτικού «χτένιζαν» την περιοχή για τον εντοπισμό του F-35.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις