Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Ταξιτζής βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

Χανιά: Ταξιτζής βρήκε τσαντάκι με 4.500 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

Σε μια ιδιαίτερα φιλότιμη πράξη προχώρησε ένα οδηγός ταξί στα Χανιά χτες (18.08.2022), αφού βρήκε στον δόμο μια τσάντα με 4.500 ευρώ και με τραπεζικές κάρτες και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Το… εύρημα του οδηγού ταξί, ανήκε σε τουρίστα, ο οποίος, για καλή του τύχη, είχε μόλις έρθει στα Χανιά για διακοπές. Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε από την αστυνομία και κλήθηκε να παραλάβει το τσαντάκι και τα λεφτά.

«Ήμουν φορτωμένος, είχα πάρει κούρσα από το αεροδρόμιο για Αποκόρωνα και όπως φεύγαμε από το αεροδρόμιο, είδα στο πλάι του δρόμου αυτό το τσαντάκι. Σταμάτησα και το πήρα και όταν το άνοιξα είδα ότι είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα αλλά και τραπεζικές κάρτες», δήλωσε ο Νίκος Ροβυθάκης στο zarpanews.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τσάντα δεν ήταν αντικείμενο που είχε χαθεί μέσα στο ταξί του, απλώς έτυχε να το δει στον δρόμο.

«Δουλεύουμε στο ταξί πάνω από 30 χρόνια και έχω κατά καιρούς βρει και άλλα. Μια φορά επί δραχμών, μια μητέρα είχε μαζί της τα λεφτά για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο του γιου της και τα ξέχασε μέσα στο ταξί», είπε ο Νίκος Ροβυθάκης. «Ωστόσο το παράπονο που έχω είναι ότι δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Και δεν εννοώ χρήματα, δεν θέλω χρήματα, αλλά δεν άκουσα ένα ευχαριστώ έστω από το τηλέφωνο από τον άνθρωπο που είχε χάσει το τσαντάκι» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης, έδωσε συγχαρητήρια στον Νίκο Ροβυθάκη, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πράξη φιλότιμη και έντιμη, που δείχνει τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τα στερεότυπα που υπάρχουν για το επάγγελμα του ταξιτζή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις