Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Τέλος εποχής για ιστορική ψησταριά που έγινε στέκι διασήμων

Χανιά: Τέλος εποχής για ιστορική ψησταριά που έγινε στέκι διασήμων

Η ψησταριά στα Χανιά μέτρησε 30 χρόνια λειτουργίας. Τα πιάτα που σέρβιρε άρχισαν να φέρνουν πελάτες και όπως λέει ο ιδιοκτήτης, κάποια στιγμή δεν προλάβαιναν να τους εξυπηρετούν…

Στην αρχή η ψησταριά στα Χανιά, κέρδισε το στοίχημα με τους κατοίκους της περιοχής. Αμέσως μετά πήρε «φήφο» από τους τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη και έφτασε στο σημείο να γίνει στέκι επωνύμων. Ο ιδιοκτήτης θυμάται ακόμα την επίσκεψη του Πασχάλη Τερζή την εποχή που μεσουρανούσε στη νυχτερινή Αθήνα. Ανάμεσα σε εκείνους που δοκίμασαν τα πιάτα του, μια σειρά από πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και άνθρωποι των γραμμάτων. Όπως λέει το όλο εγχείρημα είχε καλές και κακές περιόδους σε αυτά τα χρόνια.

Έκλεισε οριστικά μετά από 30 χρόνια λειτουργίας η ιστορική παραδοσιακή ψησταριά «Πηγαϊδάκιας» στα Χανιά, αφήνοντας πίσω τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους την επισκέπτονταν. Η ιστορική ψησταριά έχει κατεβάσει ρολά εδώ και 4,5 μήνες, καθώς ο ιδιοκτήτης της συνταξιοδοτείται.

Αναφέρει πως αποφάσισε να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με τα αγροτικά του: «Αποφάσισα να πάρω τον δρόμο να ξεκουραστώ και να χαρώ τα αγροτικά μου που με ξεκουράζουν περισσότερο, την οικογένειά μου και τα εγγονάκια μου».

Ο Πηγαϊδάκιας ξεκίνησε σαν ένα μικρό μεζέ – καφενεδάκι και από το 1996 και μετά λειτουργούσε ως ταβέρνα στην οδό Κισάμου. Από εκεί πέρασαν πολλοί διάσημοι, τραγουδιστές, πολιτικοί. Σημείο αναφοράς για όποιον ερχόταν στα Χανιά αλλά και για τους ίδιους τους ντόπιους.

«Θυμάμαι τον Πασχάλη Τερζή όταν ήταν πολύ στα πάνω του το 1997 και είχε επισκεφθεί το μαγαζί μας. Έχουν περάσει από αστυνομικοί διευθυντές, δήμαρχοι, βουλευτές, τραγουδιστές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μουσαδάκης στο zarpanews.gr.

Ο ίδιος θυμάται τις καλές εποχές λέγοντας παράλληλα από την ταβέρνα πέρασαν η Μαίρη Λίντα, ο Κώστας Χατζής, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Τάκης Μπουγάς και άλλοι.

Συγκρίνοντας τις καλές εποχές της εστίασης με την σημερινή, ο κ. Μουσαδάκης λέει πως «Το 1998, 1999, 2000 έως 2004 έμπαιναν σαν τα πρόβατα. Δεν προλαβαίναμε. Μετά το 2005 ο κόσμος στριμώχτηκε και μετά η καραντίνα μας πήγε τελείως πίσω». Ο Πηγαϊδάκιας θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την ευκαιρία να τον επισκεφτούν και να γευτούν τις ψητές νοστιμιές του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις