Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Τι έδειξαν οι ιστολογικές εξετάσεις μετά την εκταφή 85χρονης που πέθανε στο γηροκομείο

Χανιά: Τι έδειξαν οι ιστολογικές εξετάσεις μετά την εκταφή 85χρονης που πέθανε στο γηροκομείο

Το γηροκομείο στα Χανιά βρέθηκε στο επίκεντρο στα τέλη του περασμένου Απρίλη, όταν άρχισαν να ανοίγουν κλειστά στόματα. Τότε είχε διαταχθεί η εκταφή 85χρονης…

Εύρημα συμβατό με κάκωση στο τριχωτό της κεφαλής εντοπίζεται από τις ιστολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην περίπτωση της σορού της άτυχης ηλικιωμένης του γηροκομείου Χανίων, στην οποία, ως γνωστόν, είχε γίνει εκταφή με εισαγγελική εντολή, όπως δήλωσε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Η κ. Σπανουδάκη τόνισε ότι το εύρημα αυτό θα συνεκτιμηθεί με όλα τα στοιχεία που περιέχε ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων εστάλησαν προ ημερών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ασφάλεια Χανίων που χειρίζεται την προανάκριση. Εκκρεμεί, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

O γιος της 85χρονης είχε μιλήσει στο Live News. Την εκταφή της σορού της μητέρας του, διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως λέει έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο. Με σκέψεις βασανιστικές και καίρια ερωτήματα αναπάντητα.

Η 85χρονη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως λέει ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά. Τον Μάιο του 2020 ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Οι υπεύθυνοι όπως τονίζει δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο. Κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς και των άλλων θυμάτων, που ήδη έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις