Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Την εξέταση 95 επιπλέον μαρτύρων ζητάει το γηροκομείο

Χανιά: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη - Της άρπαξαν το σπίτι και την έκλεισαν σε γηροκομείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Συμπληρωματικό υπόμνημα-αναφορά υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο νομικός παραστάτης του γηροκομείου Χανίων το οποίο ερευνάται για το θάνατο 68 ηλικιωμένων, Νίκος Ρουσσόπουλος. Η διοίκηση του γηροκομείου ζητάει επίσης να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης.

Η πλευρά του γηροκομείου πρότεινε την εξέταση ακόμα 95 μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι μαζί με τους με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομάδα (συνολικά 148) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του γηροκομείου. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο και διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο. 

Η διοίκηση του γηροκομείου Χανίων ζητάει μέσω του συνηγόρου της να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις