Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Τήρηση μυστικότητας της προανάκρισης ζητούν οι δικηγόροι του γηροκομείου – Προτείνουν 50 μάρτυρες

Χανιά: Τήρηση μυστικότητας της προανάκρισης ζητούν οι δικηγόροι του γηροκομείου – Προτείνουν 50 μάρτυρες
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι νομικοί σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας που ερευνάται για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργημάτων στα Χανιά εξέδωσαν ανακοίνωση την ώρα που η υπόθεση με τους θανάτους των ηλικιωμένων έχει πάρει διαστάσεις.

Ενημερώνουν ότι θα ζητήσουν από τις Αρχές να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας του πελάτη τους, ενώ θα προτείνουν, όπως αναφέρουν, τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων που θα περιγράψουν τις συνθήκες στο ίδρυμα όπως γράφει το zarpanews.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αύριο το πρωί θα μεταβώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο συνάδελφος μου κ. Σφακιωτάκης στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων προκειμένου να ζητήσουμε την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες και να προτείνουμε τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων της μονάδας παλαιότερων και τωρινών για να καταθέσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον οίκο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί από κανένα.

Καθώς και να μην παρασύρεστε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν στον οίκο ευγηρίας έχουν φιλοξενηθεί αυτά τα χρόνια πάνω από 1.100 άτομα, ενώ οι πέντε καταγγέλλοντες περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις