Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Χανιά: Τρία χρόνια με αναστολή στον 56χρονο που ασελγούσε σε βάρος των ανηψιών του

Χανιά: Τρία χρόνια με αναστολή στον 56χρονο που ασελγούσε σε βάρος των ανηψιών του
Φωτογραφία αρχείου

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον 56χρονο που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών στα Χανιά.

Η απόφαση εκδόθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία, ενώ η έδρα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς κατά την προσωρινή του κράτηση αλλά απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του έντιμου βίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 5/2 για την κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση προς το μικρότερο παιδί, μετατρέποντας τον κακουργηματικό χαρακτήρα σε πλημμεληματικό.

Επίσης τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ως προς το μεγαλύτερο παιδί, επίσης κατά πλειοψηφία 5/2 δεχόμενο το δικαστήριο ότι υπάρχει παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συνήγοροί του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απόφαση του Δικαστηρίου, που του δίνει όπως είπαν την δυνατότητα να επιστρέψει στο κοινωνικό σύνολο, ωστόσο επειδή ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόφαση θέλησε να ασκήσει έφεση, προκειμένου στο εφετείο να απαλλαχτεί από κάθε κατηγορία.

Υπενθυμίζεται νωρίτερα ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή των δύο κακουργημάτων σε πλημμελήματα, καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ασελγείς πράξεις, αλλά για ασελγείς χειρονομίες.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για ασέλγεια ο 56χρονος

Νωρίτερα στην απολογία του ο 56χρονος περιέγραψε στο δικαστήριο τις σχέσεις που είχε με τις οικογένειες των παιδιών πριν αλλά και μετά το περιστατικό, ενώ επίσης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όσες φορές βρέθηκε στον ίδιο χώρο – δηλαδή στο σπίτι της μητέρας του με την οποία ζούσε – με τις δύο ανήλικες ανιψιές του ουδέποτε προχώρησε σε άσεμνες πράξεις εναντίον τους.

Μάλιστα φέρεται να είπε πως ποτέ δεν ήταν τελείως μόνος του με τα παιδιά, δεδομένου ότι τις ώρες εκείνες στο σπίτι του βρίσκονταν είτε η μητέρα του είτε άλλα κοινά συγγενικά πρόσωπα του ιδίου και των γονέων των παιδιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις