Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Βρέθηκαν τα σπλάχνα του διαμελισμένου άντρα – Πότε και πού έγινε η δολοφονία

Χανιά: Βρέθηκαν τα σπλάχνα του διαμελισμένου άντρα – Πότε και πού έγινε η δολοφονία

Οι εικόνες φρίκης στα Χανιά κρύβουν μια στυγερή δολοφονία. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή σημειώθηκε στο Ρέθυμνο πριν από λίγες μέρες…

Ένα «ορφανό» για την ώρα έγκλημα που έχει σοκάρει τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ολόκληρη την Κρήτη. Οι άγνωστοι δράστες σκότωσαν νεαρό άντρα και διαμέλισαν τη σορό του. Πέταξαν τα ανθρώπινα μέλη στα σκουπίδια, με το απορριμματοφόρο να φτάνει στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι στα Χανιά, όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είδαν εικόνες φρίκης που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Πιο αναλυτικά, από περιοχή του Ρεθύμνου είχαν «φορτωθεί» τα τεμαχισμένα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουλίου του 2023 στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι στα Χανιά, κατά τη διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων.

Σε αυτό έχουν καταλήξει με βεβαιότητα οι έρευνες των Αρχών, με βάση τα όσα έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες στο κομμάτι των ερευνών θα εμπλακούν ενεργά και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε μία πρώτη αυτοψία στο σημείο, σε άνδρα ηλικίας 30 – 40 ετών και το έγκλημα φαίνεται να έγινε το τελευταίο 10ημερο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη σακούλα όπου βρέθηκαν τα πόδια, βρέθηκαν και σπλάχνα του άτυχου άνδρα που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε. Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για άνδρα Ασιατικής καταγωγής και αυτό θεωρείται από τις Αρχές ένα πρώτο βήμα αναφορικά με το που πρέπει να κινηθούν οι έρευνες.

Προς το παρόν, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ παραμένουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων που μαζί με εργαζόμενους της διαδημοτικής επιχείρησης συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα σε τόνους απορριμμάτων και φοβερής δυσοσμίας για τα υπόλοιπα ανθρώπινα μέλη. Και αυτό είναι μία διαδικασία που εκτιμάται ότι θα κρατήσει μέρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν εργαζόμενοι εντόπισαν ένα κεφάλι και σε κατάσταση σοκ έσπευσαν να ενημερώσουν την Αστυνομία. Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία διαλογής προκειμένου να ελεγχθούν τα απορρίμματα για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπινων μελών. Μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία λόγω του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων.

Πραγματικά, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν στα σκουπίδια τμήματα από τα κάτω άκρα, με τη διαδικασία να συνεχίζεται υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Σύμφωνα με το cretalive.gr, παράλληλα με τις έρευνες στο χώρο της διαλογής, αστυνομικοί προσπαθούν να αντλήσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν προκειμένου να «χαρτογραφήσουν» τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και να έχουν τουλάχιστον ένα γεωγραφικό στίγμα.

Η αρχική αναφορά έκανε λόγο για κεφάλι γυναίκας, όμως ο ιατροδικαστής που κατέφθασε στον τόπο, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για άνδρα. Εκτιμάται ότι ο αποκεφαλισμός συνέβη πριν από περίπου δέκα ημέρες, με βάση τα πτωματικά υγρά, όμως μπορεί να είναι και μικρότερο το χρονικό διάστημα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής επισπεύδουν τη διαδικασία σήψης και αποσύνθεσης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις