Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Υδροστρόβιλος, πλημμύρες και προβλήματα – Ο Δαίδαλος περνάει και σαρώνει την πόλη [pics, vids]

Χανιά: Υδροστρόβιλος, πλημμύρες και προβλήματα – Ο Δαίδαλος περνάει και σαρώνει την πόλη [pics, vids]

Η κακοκαιρία προκαλεί προβλήματα στα Χανιά. Μετά τον υδροστρόβιλο άνοιξαν οι ουρανοί. Στιγμές αγωνίας για γυναίκα οδηγό…

Η κακοκαιρία… “Δαίδαλος”, που τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκε με καταιγίδες, χιόνα και έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έφτασε και στα Χανιά. Προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε περιοχές των Χανίων, ενώ μια γυναίκα κινδύνευσε όταν εγκλωβίστηκε με το παιδί της στο αυτοκίνητό της και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τη διάσωσή της.

Πλημμύρες από την κακοκαιρία στα Χανιά

Το περιστατικό σημειώθηκε στη στροφή του Μάλεμε, μετά το στρατόπεδο όταν το όχημα της γυναίκας ακινητοποιήθηκε από τον όγκο του νερού που πλημμύρισε τη μηχανή. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε “χειμάρρους” που βρίσκουν διέξοδο σε υπόγεια – ισόγεια καταστημάτων, ξενοδοχείων και σπιτιών. Από τις 10.00 το πρωί το Μάλεμε “σφυροκοπείται” και οι αρχές δέχονται διαρκώς κλήσεις για την αντιμετώπιση πλημμύρων και κατολισθήσεων.

Αντίστοιχα προβλήματα, παρόμοιας ή ίσης έντασης παρατηρούνται στις περιοχές του Πλατανιά, της Αγ.Μαρίνας και του Γερανίου ενώ σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις και ακολουθώντας οδηγίες αστυνομικών της τροχαίας που έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές.

Η ένταση των καιρικών φαινομένων όμως είναι τέτοια και καθώς περνά η ώρα επεκτείνονται σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του νομού, που ολόκληρο το σύστημα πολιτικής προστασίας του νομού, στην κυριολεξία “τρέχει και δεν φτάνει”.

Ο υδροστρόβιλος στα Χανιά

Ο Δαίδαλος δεν άργησε να φέρει κακοκαιρία και στην Κρήτη, όπως εκτός από βροχές είχαμε και υδροστρόβιλο που εμφανίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Γερανίου στα Χανιά. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό καθώς το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο.

Ο Δαίδαλος στα Χανιά

Πηγή: flashnews.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις