Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Μονόδρομος οι νέοι περιορισμοί αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες!

Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλυσε το στοίχημα της επόμενης ημέρας και μίλησε για τους κινδύνους που κρύβονται. “Να υψώσουμε νέο τείχος στον κορονοϊό που συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας”. Το μήνυμα που έστειλε σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Με την ανίστροφη μέτρηση για την αυριανή, σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς να πλησιάζει προς το τέλος της, ο Νίκος Χαρδαλιάς δίνει το δικό του στίγμα, μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε: “Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο.

Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης. 

Τηρούμε τους κανόνες; Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και σε εκείνες εκτός του νομού μας.

Τι δεν επιτρέπεται από αύριο

Δραστηριότητες ευεξίας κάτω από κωδικούς κέντρων αισθητικής που αφορούν σε μασάζ, ατομικές προπονήσεις και γιόγκα απαγορεύονται. Η οποιαδήποτε άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων θα φέρει πρόστιμα σε όλη την επιχείρηση”.

Στη συνέχεια ο κύριος Χαρδαλιάς επανέλαβε ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκας προστασίας (δείτε εδώ

Χαρδαλιάς: Το στοίχημα της επόμενης μέρας

«Από αύριο, στις 06.00 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, συνεχίσουμε με την ίδια εποχή στη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές, υπογράμμισε. Αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά της θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έδωσαν μια μεγάλη μάχη όλο αυτό το διάστημα της πρώτης φάσης. Στους αφανείς ήρωες των τελευταίων 6 εβδομάδων. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές τους φαρμακοποιούς και τους ακούραστους εργαζομένους στην καθαριότητα”.

“Από αύριο ξεκινάει μια νέα μάχη και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Θα κάνουμε όλα όσα πρέπει, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε πει. Είναι αδιαπραγμάτευτα αναγκαίο για να προχωρήσουμε με ασφάλεια”. Δείτε εδώ τα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις