Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια: Ανοίγει ξανά μετά από δύο χρόνια

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια: Ανοίγει ξανά μετά από δύο χρόνια

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί πάλι επισκέπτες. Για σχεδόν δύο χρόνια δεν λειτουργούσε, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Την Τρίτη (08.02.2022) έγινε γνωστό ότι το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στο κοινό το προσεχές Σάββατο (12.02.2022).

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ Υπηρεσίες Χιονοδρομικού Κέντρου», που το εκμίσθωσε για τα επόμενα 23 χρόνια, ύστερα από πλειοδοτική διαδικασία που διενήργησε ο δήμος Νάουσας, ανακοίνωσε ότι το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια τίθεται σε μερική λειτουργία.

Έτσι, οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου θα μπορούν από τις 12 Φεβρουαρίου 2022 να χρησιμοποιήσουν τους συρόμενους αναβατήρες Σ1, Σ2, Σ3, αφού θα έχει προηγηθεί η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων που προβλέπονται από τη νομοθεσία και γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αλλά και το Lift Bar, στη βάση του αναβατήρα Σ2.

Με το τέλος της φετινής χειμερινής σεζόν, η εταιρεία αναφέρει ότι θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες για να επανέλθουν σε πλήρη και αξιόπιστη 12μηνη λειτουργία, όλες οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια.

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον, σε υψόμετρο 1430 – 2005 μέτρων, και απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και 15χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Μεταξύ άλλων, διαθέτει πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας, μία δρόμου αντοχής (3,5 και 10 χλμ.) και έξι αναβατήρες (έναν εναέριο, τέσσερις συρόμενους και έναν παιδικό), ενώ αποτελεί το μόνο με σοβαρή υποδομή τεχνητής χιόνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για σχεδόν δύο χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργούσε, κυρίως λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της covid-19.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις