Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χίος: Αλαλούμ με τη δομή για καραντίνα προσφύγων και μεταναστών λόγω κορονοϊού!

Χίος: Αλαλούμ με τη δομή για καραντίνα προσφύγων και μεταναστών λόγω κορονοϊού!

Ένα πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την δημιουργία προσωρινής δομής στη Χίο, για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος καραντίνας για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Μετά την κοινότητα Θυμιανών, η οποία μετέτρεψε το αρχικό της «ναι» σε «όχι», την τοποθέτηση της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου, που θέτει ερωτήματα για τις διαφορετικές φωνές μέσα στην περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου, ήρθε σήμερα, η θέση του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου, ο οποίος μετά από εύγλωττη σιωπή ημερών τάσσεται τώρα – αν και εφόσον παραστεί ανάγκη – υπέρ της λύσης του πλωτού μέσου.

Η θέση αυτή, καθώς και όσα επικαλείται ο κ. Μπουγδάνος περί πλήρους απουσίας οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης της περιφερειακής αρχής, καθώς και περί ουδεμίας παραλαβής αιτημάτων ιδιωτών για μίσθωση ακινήτων, αναδεικνύει και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις ή και αντιθέσεις, καθότι τέτοια αιτήματα εκτός από τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη φέρεται να έχει παραλάβει και προωθήσει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Παντελής Βρουλής.

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις