Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίος: Δίνει συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που “έφαγε” κέρματα από παπά μέσα σε εκκλησία!

Χίος: Δίνει συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που “έφαγε” κέρματα από παπά μέσα σε εκκλησία!

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έζησε στιγμές που θα θυμάται για καιρό. Ο παπάς του πέταξε κέρματα από το παγκάρι μπροστά σε δεκάδες άτομα…

Στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσέφυγε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης για το πρωτοφανές περιστατικό εις βάρος του από τον παπά Νικόλαο Λιαδή, μέσα στον ιερό ναό των Φλατσίων Χίου, αλλά και για την στάση του μητροπολίτη Χίου στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην επιστολή – αναφορά του, την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ο κ. Μιχαηλίδης αφού περιγράφει το περιστατικό, που συνέβη το πρωί της Κυριακής, 2 Ιουνίου 2019 κατά την τέλεση μνημοσύνου εντός του ιερού ναού, τονίζει ότι “ο ιερέας ήταν ακόμα ενδεδυμένος με τα άμφιά του και η αήθης πράξη του προσέβαλλε το σχήμα του, τους παριστάμενους πιστούς, περιφρόνησε την οδύνη των συγγενών και τέλος προσέβαλε τον ίδιο.”

Επισημαίνει δε ότι οι χαρακτηρισμοί περί αργυρώνητου που του απηύθυνε ο παπά Λιαδής (πετώντας του τα κέρματα που πήρε από το παγκάρι της εκκλησίας και λέγοντάς του ότι αυτά είναι τα τριάντα αργύρια για την προδοσία της Μακεδονίας) έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, απευθυνόμενοι σε δημόσιο πρόσωπο. Δεν παραλείπει δε να τονίσει και το αξιόποινο της πράξης και τις ποινικές ευθύνες του ιερέα.

Η επιστολή – αναφορά απευθύνεται στον μητροπολίτη Χίου (και κοινοποιείται στην Ιερά Σύνοδο και στον κ. Ιερώνυμο), ο οποίος και καλείται από τον βουλευτή να διερευνήσει το περιστατικό και να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους την ενέργεια του ιερέα, κάτι που όχι μόνον δεν έπραξε ο κ. Μάρκος με την δήλωσή του, που επιλεκτικά διακίνησε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Χίου, αλλά – αντιθέτως – αυτή φαίνεται να καλύπτει πλήρως την αθλιότητα, όπως την χαρακτηρίζει, του παπά Λιαδή.

Επειδή, ωστόσο, αυτή η κίνηση του μητροπολίτη Χίου ήταν γνωστή και στον κ. Μιχαηλίδη, ο τελευταίος προσέφυγε στην Ιερά Σύνοδο και προσωπικά στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, με το αίτημα να επαναφέρουν στην εκκλησιαστική τάξη τον κ. Μάρκο.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει στον κ. Ιερώνυμο τον πλήρη εκτροχιασμό του μητροπολίτη Χίου με την διαρκή πολιτικολογία από άμβωνος και τις παρεμβάσεις του σε ζητήματα ακόμα και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις