Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Δωρεάν προληπτική εξέταση στοματικής υγείας μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών

Χίος: Δωρεάν προληπτική εξέταση στοματικής υγείας μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών
Φωτογραφία αρχείου

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές δημοτικών σχολείων και 250 μαθητές νηπιαγωγείων θα τύχουν προληπτικής δωρεάν εξέτασης στοματικής υγείας, μέσω προγράμματος που υλοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον δήμο Χίου, τον οδοντιατρικό σύλλογο του νησιού και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βοηθά και στηρίζει κάθε παιδί που έχει ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει και κάθε μορφή πρόληψης στηριζόμενο στη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, σημείωσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Κώστας Γιαννόπουλος.

Επισήμανε ότι ήδη ξεκίνησαν οι επισκέψεις κινητής μονάδας που ήρθε στη Χίο, από το Ειδικό Σχολειό στη Λαγκάδα, ενώ ακολουθούν και άλλα σχολεία σε ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τις 2 Μαρτίου. Συνολικά η κινητή μονάδα θα επισκεφτεί 15 δημοτικά, εξετάζοντας 1.140 μαθητές και 18 νηπιαγωγεία, εξετάζοντας 250 νήπια.

Για μια φθίνουσα πορεία στη στοματική υγεία των παιδιών τα τελευταία 10 χρόνια, ίσως και λόγω της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Ανδρέας Καραμούζος. «Δυστυχώς το 28,6% των παιδιών ηλικίας πέντε ετών έχουν ουλίτιδα» ανέφερε ο κ. Καραμούζος.

Για μια θετική πρωτοβουλία που θα βοηθήσει και θα ευαισθητοποιήσει εκατοντάδες μικρά παιδιά, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Χίο Αριστείδης Κελεπερτζής που ευχαρίστησε και τον δήμο Χίου ζητώντας παράλληλα ενίσχυση τέτοιων δράσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις