Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Χίος: Η ιστορία του πλοίου πίσω από αυτά τα μοναδικά στιγμιότυπα! Το ταξίδι από τα Ψαρά (Βίντεο)

Χίος: Η ιστορία του πλοίου πίσω από αυτά τα μοναδικά στιγμιότυπα! Το ταξίδι από τα Ψαρά (Βίντεο)

Εκτελεί το δρομολόγιο ΧίοςΨαρά και κεντρίζει τα βλέμματα όποτε φτάνει στο λιμάνι της Βολισσού…

Πανέμορφες εικόνες με το πλοίο Psara Glory κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Βολισσού στη Βόρεια Χίο εκτελώντας το δρομολόγιο Ψαρά – Βολισσός. Το πλοίο φτάνει πάνω στο ηλιοβασίλεμα και ορισμένα στιγμιότυπα είναι εντυπωσιακά.

Η ιστορία του πλοίου

Μέσα Οκτωβρίου 2011. Μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φτάνει η είδηση της αγοράς ενός νέου πλοίου, για την γραμμή Χίος – Ψαρά, το οποίο θα αντικαταστήσει το “Νήσος Θήρα”. Το όνομα του θα είναι Psara Glory. Κατασκευασμένο το 1980 στην Δανία, θ’ αφήσει την Βόρεια Ευρώπη για να ταξιδέψει στα νερά του Αιγαίου.

Με πλοίαρχο τον Μιχάλη Λιγνό και μετά από ταξίδι 20 περίπου ημερών, φτάνει το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2011 στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Οι πρώτοι άνθρωποι που σπεύδουν στον ντόκο για να το καλωσορίσουν, μιλάνε για ένα ιδιαίτερο σκαρί, που πιστεύουν όμως ότι θα τα καταφέρει με ιδιαίτερη επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Οι πρώτες εργασίες δεν αργούν να ξεκινήσουν κι έτσι μετά από μια περίοδο πυρετωδών εργασιών στον Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, το πλοίο, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2012, είναι έτοιμο να ξεκινήσει την νέα του καριέρα. Στις 13 Ιανουαρίου 2012, αφήνει πίσω του τον Πειραιά και χαράσσει πορεία για τα Ψαρά…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις