Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χίος: Η κινέζικη παροιμία που αφιέρωσε ο Βερναρδάκης στον Σίμο Παλτσανιτίδη – Κινείται νομικά ο παραολυμπιονίκης!

ΦΩΤΟ από chiosin.gr
ΦΩΤΟ από chiosin.gr

Σε σίριαλ μετατρέπεται η δημόσια αντιπαράθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη με τον Σίμο Παλτσανιτίδη. Ο πρόεδρος των Ελλήνων παραολυμπιονικών δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά…

Συνεχίζεται το σίριαλ ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Πρόεδρο των Ολυμπιονικών Σίμο Παλτσανιτίδη. Μετά την φράση «φασιστάκι της πλάκας» ο παραολυμπιονίκης απαίτησε από τον υπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε πως «δεν μετανιώνω για όσα είπα» και συμπλήρωσε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Στο μέλλον κάθε ρατσιστής από τη Χίο θα είναι πανελληνίως διάσημος για 15 λεπτά” (παράφραση παλιάς κινέζικης παροιμίας). Το πρωί ο Σίμος Παλτσανιτίδης δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά: ”Μετά από συνάντηση με τους δικηγόρους μου θα κινηθώ νομικά για την φράση «φασιστάκι της πλάκας” είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα έφτασε στην Βουλή όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος στηλίτευσε τη φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού αναφέροντας: «Είναι ένας που κάνει κριτική στην κυβέρνηση και ένας υπουργός που απαντά με έναν τρόπο απαξιωτικό και βίαιο απέναντι σε έναν άνθρωπο που είναι μεν ολυμπιονίκης αλλά είναι και ένα άτομο με αναπηρία. Έχετε ξεφύγει; Ένας υπουργός προχθές μαλώνει μία καρκινοπαθή, ένας υπουργός σήμερα απευθύνεται με αυτόν το απαξιωτικό τρόπο εναντίον ενός ατόμου με αναπηρία και παραολυμπιονίκη, γιατί τα κάνετε αυτά; Δεν έχετε προσαρμοστεί στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ακούει κριτική».

Αμετανόητος ο Βερναρδάκης

Με μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης έδωσε χθες συνέχεια στο θέμα με την δημόσια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη. Σε αυτό, ο Σίμος Παλτσανιτίδης αποκαλείται «απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος» και σημειώνεται πως «καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις. Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ”προδοτών” πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις: χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!».

Διαβάστε όλο το κείμενο του Θέμη Δημητρακόπουλου που ανέβασε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

«Ένας απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος διαμαρτύρεται επειδή τον απεκάλεσε ”φασιστάκι” ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας σε δικό του προκλητικό και απρεπέστατο σχόλιο στον προσωπικό τοίχο του υπουργού στο φβ.
Όπως δικαίως αναρωτιέται και η φίλη Nikoletta Bitouni, το ότι κάποιος είναι ανάπηρος –και επιπλέον παραολυμπιονίκης– είναι ένα θέμα, και η αναπηρία απόλυτα σεβαστή και χρήζει της αμέριστης υποστήριξης της πολιτείας και των συμπολιτών μας.
Όμως, όμως: καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις.
Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ”προδοτών” πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις:
χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!

Και μην πει κανείς ότι ο συγκεκριμένος ήταν τάχα μου μέλος του Συριζα μέχρι προ τινος γιατί η συμμετοχή στον Σύριζα, πολύ περισσότερο η άπαξ ή δίπαξ ψήφος, δεν αποτελεί πρόκριμα δημοκρατικότητας και προοδευτικότητας, ούτε αποκλείει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και το ύφος/ήθος που προσιδιάζει στον χρυσαυγιτισμό – όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν με τη διάσπαση πέρσι [συνεννοούμαστε, ε;].
Γιατί ο χρυσαυγιτισμός ως διαστροφή της πολιτικής και ως κοινωνικό νόσημα δεν γνωρίζει κομματικά όρια:
είναι μια αρρώστια που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία και καιρός να βγάλουμε τις αριστερές παρωπίδες μας και να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα, ως όφειλε εδώ και καιρό.
Και να περισώσουμε, με τις απαιτούμενες πολιτικές, ό,τι μπορεί να περισωθεί ακόμη σε επίπεδο δημοκρατίας, πολιτισμού και παιδείας.
Κατά τα άλλα: Χριστόφορε, μην ασχολείσαι με τα πολιτικά σκουπίδια. Ευκαιρία γυρεύουν να κάνουν κήρυγμα ψεκασμένης ”δημοκρατίας”…
Διαγραφή και μπλοκάρισμα επιτόπου. Η συνταγή που εφαρμόζω αμελητί ανέκαθεν.
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη
».

Πηγή: chiosin.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε