Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Καλύτερη η εικόνα στη μεγάλη φωτιά! Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Βίντεο)

Χίος: Καλύτερη η εικόνα στη μεγάλη φωτιά! Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά, με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να την σταματήσουν. Η Χίος σε κατάσταση συναγερμού… Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10:00 το πρωί στην περιοχή των Βαβύλων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Για να σβήσουν τη φωτιά στη Χίο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και δύο καναντέρ. Η κατάσταση λίγο πριν τις 13.00 ήταν καλύτερη στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο συνεχίζονται. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκενωθεί οικισμοί, αλλά υπάρχει σχέδιο, εφόσον χρειαστεί, να γίνουν εκκενώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα να βρίσκονται σε ετοιμότητα να τους εκκενώσουν αν παραστεί ανάγκη. Στους δυο οικισμούς κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού. Να σημειωθεί ότι στο μέτωπο αυτό κατευθύνονται οι μεγαλύτερες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, ενώ αναμένεται και η άφιξη των εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αναμένονται στη Χίο τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

 

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή, γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από τις βάσεις τους κι έρχονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς άλλα τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ.

 
 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στην Τ/Κ Χαλκείου…

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις