Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Καταγγελία για σχολείο «φέρετρο» από τον Άκη Τσελέντη

Χίος: Καταγγελία για σχολείο «φέρετρο» από τον Άκη Τσελέντη
facebook - Άκης Τσελέντης

Με μια σοκαριστική ανάρτηση ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προειδοποιεί για την επικινδυνότητα σχολείου στη Χίο, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά πρόκειται για σχολείο «φέρετρο».

Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσελέντης κάνει λόγο για ελλιπή αντισεισμική θωράκιση σχολείων φέρνοντας ως παράδειγμα το 5ο δημοτικό σχολείο Βαρβασίου της Χίου και αναφέρει: «Σε περίπτωση σεισμού, θα βιώσουμε νέα Τέμπη».

Συνεχίζει ζητώντας από τον δήμαρχο να απαντήσει: «Γιατί τόσο καιρό δεν φρόντισε τα παιδιά των δημοτών του να είναι ασφαλή; Ας διαθέσει από το κονδύλι του Δήμου λιγότερα για ζαρντινιέρες και λουλούδια η και για τραγουδίστριες σε λαϊκά προεκλογικά πανηγύρια».

Ο δήμαρχος απάντησε πως έχει εγκριθεί σύμβαση για τη σχετική μελέτη στο σχολείο, ώστε να διαπιστώσουν πώς θα διαχειριστούν τις ζημιές.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης αναφέρει πως η μελέτη για το σχολείο θα είναι έτοιμη σε 12 με 14 μήνες (!) και σημειώνει πως: «Εγώ το παιδί μου ούτε στην αυλή δεν θα το άφηνα να παίξει…».

Δείτε την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη: 

 

Γίνονται μαθήματα σε κτήριο που έχει κριθεί ακατάλληλο

Ο κ. Μάντικας, γονέας μαθήτριας μίλησε στο Mega εξηγώντας όσα προηγήθηκαν: «Στις 24 του μήνα είχαμε μία γιορτή ρώτησα τον διευθυντή του σχολείου τι θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και μου είπε “βλέπετε κ. Μάντικα τα παιδιά μας πού αναγκάζονται να βρίσκονται” και του λέω “τι σας απαντούν;”».

Ο διευθυντής του σχολείου είπε πως οι υπεύθυνοι του λένε ότι το σχολείο είναι καλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Και πρόσθεσε ο γονέας της μαθήτριας: «Έχει περάσει ένας χρόνος και το σχολείο είναι ακόμα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αντί να “πέσουμε” με θέληση να προλάβουμε τις καταστάσεις και να φτιάξουμε το σχολείο, περιμένουμε να μας προλάβουν τα γεγονότα».

 

Ο ίδιος εξήγησε: «Υπάρχουν δύο κτήρια, το ένα είναι στο ανατολικά που είναι το σχολείο με τις φωτογραφίες και το άλλο έχει κριθεί ακατάλληλο, που είναι από το 1932 η κατασκευή του, στο βορεινό τμήμα. Στο ακατάλληλο σχολείο συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα και κάνουν τα μαθήματα Πληροφορικής και έχουν και την βιβλιοθήκη και εκεί είναι τα γραφεία σαράντα δασκάλων, αν δεν κάνω λάθος. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κτήρια έχουν τοποθετηθεί τέσσερα κοντέινερ που σε περίπτωση μεγάλου σεισμού κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια των κτηρίων».

Συνέχισε λέγοντας πως δάσκαλοι και μαθητές είναι ήρωες και είπε χαρακτηριστικά «από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις