Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χίος: Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές για το λιντσάρισμα αστυνομικών των ΜΑΤ! video

Χίος: Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές για το λιντσάρισμα αστυνομικών των ΜΑΤ! video

Οι εικόνες της άγριας επίθεσης πολιτών κατά ανδρών των ΜΑΤ στα ξενοδοχεία που διέμεναν στη Χίο σοκάρουν. Για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό των αστυνομικών έγιναν, μέχρι στιγμής, 11 προσαγωγές και μία σύλληψη. Εννέα οι τραυματίες από τα όργανα της τάξης.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες / πρόσφυγες στη Χίο. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργό συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι άλλοι 43 αστυνομικοί αναφέρθηκαν από την ΕΛΑΣ ως τραυματίες στα επεισόδια στην Μυτιλήνη.

Στο βίντεο που ήρθε στο φως ακούγονται φωνές και παρακλήσεις, ενώ φαίνονται σκηνές από την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Δείτε το video – ντοκουμέντο και φωτογραφίες:

Χίος: Το χρονικό της εισβολής

Σοκαριστικές σκηνές από την επίθεση πολιτών κατά ανδρών των ΜΑΤ στα ξενοδοχεία που διέμεναν στη Χίο. Οι εισβολείς ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και μάλιστα τους πήραν και τα ρούχα, τα οποία τα πέταξαν σε δέντρα (!) έξω από τα ξενοδοχεία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άνδρες των ΜΑΤ.

 

 

Χίος: Εθνοφρουροί παρέδωσαν τα όπλα τους για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού

Δεκάδες Χιώτες Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

πηγές: astraparis.gralithia.gr

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις