Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χίος: Πατέρας και γιος εναντίον προσφύγων και μεταναστών – Χαμός στο χωριό Χαλκειός!

Χίος: Πατέρας και γιος εναντίον προσφύγων και μεταναστών – Χαμός στο χωριό Χαλκειός!

Νέα επεισόδια στη Χίο με πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με δύο κατοίκους του χωριού. Η σπίθα που άναψε τη φωτιά…

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο χωριό Χαλκειός της Χίου, που γειτνιάζει με τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ, μεταξύ ομάδας προσφύγων και μεταναστών και δύο κατοίκων του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, είχε προηγηθεί σοβαρότατο επεισόδιο, όταν οι δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) φέρεται να προσπάθησαν να εμποδίσουν πρόσφυγες να πάρουν διάφορα είδη από το θερμοκήπιό τους, που απέχει περί τα 200 μέτρα από το καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Στις φωνές έτρεξαν και άλλοι πρόσφυγες, κοντά στην αγροτική καλλιέργεια όπου σημειώθηκε το συμβάν. Ευτυχώς όμως η επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα εκτεταμένα επεισόδια.

Οι ίδιες πληροφορίες, που αποδίδονται σε αστυνομικές πηγές, κάνουν λόγο για προσαγωγή 10 προσφύγων, που εξετάζονται ο καθένας ξεχωριστά για την ανάμιξή τους στα επεισόδια.

Επίσης, προσήχθησαν οι δύο κάτοικοι του Χαλκειούς, ηλικίας 45 και 73 ετών, με τον πατέρα να διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κατασχέθηκαν, επίσης, πέντε πλαστικές σακούλες με διάφορα λαχανικά, καθώς επίσης και μια κυνηγετική καραμπίνα. Επίσημη ενημέρωση αναμένεται σήμερα από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις