Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίος: “Πράσινο φως” για το ρεύμα στους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Το “πράσινο φως” για επαύξηση της ισχύος στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον καταυλισμό της Σούδας έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Χίου, στην συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης.

Για την συγκεκριμένη ενέργεια εισηγήθηκε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και η πρότασή του έγινε ομοφώνως δεκτή από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ανεξαρτήτως της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να κλείσει η δομή της Σούδας και παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις για το κόστος.

Με τον τρόπο αυτό τίθεται τέλος στην αθλιότητα και απανθρωπιά που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω χειμώνα να είναι εκτεθειμένοι στην παγωνιά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Πάντως, επισημάνθηκε ότι η επαύξηση αυτή και η κατά συνέπεια αύξηση των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος επ΄ ουδενί πρέπει να επιβαρύνει τον δήμο Χίου, ο οποίος πρέπει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και κάθε άλλον εμπλεκόμενο φορέα να καλύψει αυτό το κόστος.

Να σημειώσουμε ότι όλες οι ηλεκτρολογικές εργασίες για την αναβάθμιση του συστήματος παροχής ρεύματος στην Σούδα έχουν εκτελεσθεί και το μόνο που απομένει είναι να κάνει τις αναγκαίες συνδέσεις η ΔΕΗ, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά. Οπότε, είναι πολύ πιθανόν αύριο Πέμπτη, να έχει κλείσει το θέμα και να λειτουργήσουν κανονικά οι νέες παροχές, που θα δώσουν την δυνατότητα χρήσης θερμαντικών σωμάτων για την θέρμανση στον καταυλισμό.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε