Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Χίος: Προκάλεσαν ναυάγιο και ανθρώπινες ζωές παίχτηκαν κορώνα γράμματα! Τρεις για κακούργημα

Χίος: Προκάλεσαν ναυάγιο και ανθρώπινες ζωές παίχτηκαν κορώνα γράμματα! Τρεις για κακούργημα

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία Χίου σε τρία άτομα, που είχαν συλληφθεί μαζί με άλλους έξι – κατά τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Χίο – την περασμένη Κυριακή 1η Μαρτίου 2020.

Πρόκειται για έναν Σύριο, έναν Αφγανό και έναν Σομαλό, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου και διακίνηση ανθρώπων και συνελήφθησαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά, επειδή – όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο – έσκισαν τις βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να γίνει διάσωσή τους από τα σκάφη του Λιμενικού και επιπλέον φέρονται ως οι χειριστές τους.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες την ίδια ημέρα, κατηγορούνται κατά περίπτωση για αντίσταση και απείθεια στους λιμενικούς και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι μεν, πλην όμως θεωρούνται – μαζί με τους άλλους που έφτασαν στη Χίο – ως κρατούμενοι και θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για τους τρεις που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις έχει ξεκινήσει η διαδικασία της τακτικής ανάκρισης και προσώρας είναι κρατούμενοι στο λιμεναρχείο Χίου.

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις