Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χίος: Συγκλονίζει ο αδερφός του 40χρονου που τον μαχαίρωσαν για τα μάτια μιας γυναίκας

Χίος: Συγκλονίζει ο αδερφός του 40χρονου που τον μαχαίρωσαν για τα μάτια μιας γυναίκας

«Δεν με ενδιαφέρει πλέον τι έχει γίνει γιατί προτεραιότητα μου είναι να στηρίξω τα ανίψια μου», λέει στο newsit.gr ο αδερφός του 40χρονου άνδρα που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έπεσε νεκρός μέσα σε μπαρ της περιοχής Λιθί της Χίου.

Τον άτυχο 40χρονο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένας 25χρονος άνδρας, ο οποίος θεώρησε ότι το θύμα παρενοχλούσε την κοπέλα του που εργαζόταν ως σερβιτόρα στο κατάστημα στο Λιθί της Χίου.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι αυτός που προσπαθεί να κρατηθεί δυνατός, έτσι ώστε να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του αδερφού του. Το χτύπημα που δέχτηκε στο στήθος με το μαχαίρι των 20 εκατοστών το θύμα, έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του και άφησε πίσω του δύο ορφανά παιδιά, τα οποία μαζί με τη μητέρα τους καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

«Καταρχάς δεν έχει βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο ιατροδικαστής, και το λέω εμφατικά αυτό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν καταγεγραμμένα τα όσα έγιναν στο συγκεκριμένο μαγαζί», λέει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και συνεχίζοντας προσθέτει: «Η αστυνομία έχει το υλικό από την κάμερα στα χέρια της και περιμένουμε να μάθουμε και εμείς τι ακριβώς έγινε».

Χίος: Είναι θλιβερό, είμαστε μια κοινωνία που ζει ακόμα με τα κλειδιά πάνω στις πόρτες, μέρα νύχτα

Συνεχίζοντας ο αδερφός του 40χρονου που μιλάει για τα όσα έχουν ακουστεί γύρω από τα αίτια και της συνθήκες της στυγερής δολοφονίας, με δράστη έναν 25χρονο άνδρα. «Δεν θέλω να πω κάποια πράγματα που λέγονται, γιατί λέγονται διάφορα πόσο μάλλον σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το χωριό το δικό μας. Είναι θλιβερό, είμαστε σε μια κοινωνία που ζει ακόμα με τα κλειδιά πάνω στις πόρτες, μέρα νύχτα. Εγώ δεν τον γνωρίζω τον δράστη, γνωρίζω μόνο τη μητέρα του και τον πατριό του. Για το παιδί είχα ακούσει κάποια πράγματα από παλιά».

Click4more: Χίος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία πατέρα δύο παιδιών σε μπαρ – Ένας και μοναδικός ο αυτόπτης μάρτυρας

Εκτός όμως από τα παιδιά του αδερφού του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα πρέπει να στηρίξει και την άρρωστη μητέρα του. «Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πως θα ακουστεί αλλά δεν με ενδιαφέρει τι έχει γίνει. Προσπαθώ να στηρίξω τους δικούς μου ανθρώπους που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και τα άλλα θα τα βρει η αστυνομία και η δικαιοσύνη», αναφέρει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και τονίζει: «Ο αδερφός μου είχε δύο παιδάκια, ένα κορίτσι που είναι 17 και ένα αγοράκι 15 χρόνων, τα οποία, προσπαθούμε τουλάχιστον τον μικρό να τον στηρίξουμε γιατί το έχει πάρει πολύ άσχημα αυτό που έγινε. Η μητέρα μας πάσχει πάνω 10 χρόνια από κατάθλιψη, οπότε αυτή τη στιγμή είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να καταρρεύσει. Αυτό εννοώ ότι με νοιάζει να στηρίξω την οικογένειά μου».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις