Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο ψαρά – Βρέθηκε νεκρός στο Τραχήλι

Χίος: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο ψαρά – Βρέθηκε νεκρός στο Τραχήλι

Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα για τον εντοπισμό ενός 50χρονου ψαρά στην Χίο. Ο άνδρα αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας (18.06.2018).

Ο ψαράς είχε μεταβεί στην περιοχή “Τραχήλι” της Χίου για να ψαρέψει, ωστόσο μετά από λίγη ώρα συγγενικό του πρόσωπο δήλωσε την εξαφάνισή του.

Το ψαράδικο “Καπετάν Σταμάτη” ήταν αυτό που τελικά βρήκε το σκάφος να έχει βγει στην παραλία, και 200 μέτρα πιο πέρα τον άτυχο άνδρα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεστών, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενου 50χρονου επαγγελματία αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του, είχε νωρίτερα μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος Α/Κ-Ε/Π ”ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ” Λ.Χ. 2401 στη θαλάσσια περιοχή ”Τραχήλι” δυτικής Χίου για διενέργεια αλιείας.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω τα αλιευτικά σκάφη ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ” Ν. Χίου 757, καθώς και το ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ. Χίου 1941, ο Κυβερνήτης του οποίου εντόπισε το αγνοούμενο σκάφος να έχει επικαθήσει στην αμμώδη ακτή Τραχηλίου, και τον αγνοούμενο αλιέα μέσα στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 200 μέτρα από το σημείο της επικάθισης.

Ο ανωτέρω αλιέας περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πυργίου, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο ”ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Χίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεστών, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” στο αλιευτικό καταφύγιο Λιθίου με ασφάλεια, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις