Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χίος: Υδροστρόβιλος βγήκε στη στεριά – Οι ζημιές και η εντυπωσιακή ταχύτητα του φαινομένου [pics, video]

Χίος: Υδροστρόβιλος βγήκε στη στεριά – Οι ζημιές και η εντυπωσιακή ταχύτητα του φαινομένου [pics, video]

O υδροστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Αρχικά κάτοικοι της περιοχής του αεροδρομίου στη Χίο, κατέγραφαν τις εικόνες ανυποψίαστοι…

Ο υδροστρόβιλος καταγράφηκε από κατοίκους και επαγγελματίες, στην περιοχή στην περιοχή του αεροδρομίου, στη Χίο. Ευτυχώς, δεν συνάντησε κάποιο σκάφος στο πέρασμά του.

Το δυσάρεστο είναι ότι βγήκε στη στεριά και προκάλεσε ζημιές μικρής έκτασης. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προσγειωθεί αεροσκάφος.

Στο πέρασμά του έκοψε σύριζα αλμυρίκια τα οποία καταπλάκωσαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ενώ σήκωσε τις στέγες σε επιχείρηση, προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων. Λαμαρίνες, ξύλα ακόμα και σιδερένια καπάκια εκτοξεύτηκαν παντού, χωρίς να προκαλέσουν ευτυχώς κανέναν τραυματισμό…

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πηγή: tvpatrida.gr, alithia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις