Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Στα Σφακιά το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Κρήτη στις φετινές εκλογές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Χρυσή Αυγή μπορεί στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 να ”πάτωσε” στο Ηράκλειο και τα Ανώγεια όπου δεν πήρε καμία ψήφο, όμως στα Χανιά η εικόνα ήταν διαφορετική…

Στα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργειου Εσωτερικών, καταγράφησαν τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη. Σε απόλυτους αριθμούς, 4.829 εκλογείς των Χανίων, έδωσαν την ψήφο τους στον σύνδεσμο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κόμματος από το 4,29% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιανουαρίου, στο 6,12%.
Όσον αφορά την “γεωγραφία” της ψήφου σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Χανίων, τα υψηλότερα ποσοστά, σημειώθηκαν στο Δήμο Σφακίων, καθώς το 7,21% των ψηφοφόρων εμπιστεύτηκε την εκπροσώπησή του σε υποψηφίους της Χρυσής Αυγής. Η μαρτυρική Κάντανος, προσέφερε εκλογική δύναμη στο σύνδεσμο που άγγιξε το 5,47% ενώ στη Γαύδο καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη την Κρήτη αλλά και πανελλαδικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΧΑ “πάτωσε” στο νησί, καθώς οι τρείς από τους τέσσερις νομούς – με εξαίρεση δηλαδή τα Χανιά – έδωσαν τις λιγότερες ψήφους στο σύνδεσμο σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα Ανώγεια ο σύνδεσμος, δεν πήρε ούτε μια ψήφο ενώ σε εκλογικά τμήματα μαρτυρικών χωριών όπως η Βιάννος, το Κοντομαρί, η Κάντανος, οι ψηφοφόροι έδωσαν χαμηλά ποσοστά στη ΧΑ.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε