Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: “Τα σύνορα θα γίνουν απόρθητα”! Έρχονται drones και προσλήψεις (Βίντεο)

Χρυσοχοΐδης: “Τα σύνορα θα γίνουν απόρθητα”! Έρχονται drones και προσλήψεις (Βίντεο)

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στα Ιωάννινα στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊκής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους αστυνομικούς Διοικητές της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είπε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός, δόθηκαν κατευθύνσεις όσο αφορά την πολιτική και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες στην Ήπειρο, επισήμανε ο κ. Χρυσοχοίδης. «Η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις , από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς».

Ο υπουργός στην συνέχεια, τόνισε, πως «ασφαλής μεθόριος, σημαίνει ασφαλής Ελλάδα» και παρέθεσε, τα βασικά σημεία της στρατηγικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Προς τον σκοπό αυτό, χορηγούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου νέα 12 οχήματα, που παραδόθηκαν αυτές στις ημέρες ,αλλά 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου και βεβαίως για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των συνόρων έχουμε μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχήν η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό. Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι πολύ σύντομα, τα σύνορα μας, «θα είναι απόρθητα», ενώ μαζί με την περεταίρω βελτίωση των ελέγχων , στις νομοθετημένες εισόδους, στο Μαυρομάτι και την Κακκαβιά, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά για την ασφάλεια της χώρας.

Δεύτερη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως υπογράμμισε ο υπουργός είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια των πόλεων,του αστικού ιστού, σε συνεργασία με τους Δήμους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις