Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ύδρα: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου – Βίντεο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης του θαλάσσιου ταξί που μετέφερε 5 από τους Γεωργιανούς συλληφθέντες, λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή του…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ζευγαριού Γεωργιανών, που εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε κατοικία στην Ύδρα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας.

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας. Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, τόνισε ότι έχει στενέψει πολύ ο κλοιός γύρω από το ζευγάρι των Γεωργιανών που πρόλαβε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου και εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Όπως πιστεύει η Αστυνομία, το ζευγάρι αυτό έχει μαζί του τα χρήματα της ληστείας, αλλά και τα κοσμήματα που πήρε η συμμορία των Γεωργιανών από την οικία του 67χρονου. Το δρόμο των αρχηγών της συμμορίας είχαν πάρει 5 ακόμα μέλη που μπήκαν σε θαλάσσιο ταξί αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη. Δείτε στο επόμενο βίντεο τι λέει στον Alpha ο ιδιοκτήτης του θαλάσσιου ταξί…

Οι επτά Γεωργιανοί που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στην εισαγγελία Πειραιά, είναι ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ΑΠΕ στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα βίντεο που  δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία. Επίσης φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, οι 7 συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για κλοπές και για ληστείες. Μάλιστα ο ένας αποφυλακίστηκε πριν από ένα μήνα, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή 12 χρόνων κάθειρξης, για ληστείες, κλοπές και ξυλοδαρμούς, έχοντας εκτίσει στη φυλακή μόνο 3 χρόνια.

Το ζευγάρι που διέφυγε με θαλάσσιο ταξί και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας, είχε μαζί του, τα 47.000 ευρώ της ληστείας όπως επίσης και τα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι. Οι εισπράξεις της τελευταίας ημέρας, πριν το βράδυ της δολοφονίας, άγγιζαν τα 7.000 ευρώ σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Το κατάστημα του άτυχου άντρα που δολοφονήθηκε

Όσο περνάει η ώρα και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη, έρχονται στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία. Εκτός από τα δυο αποτυπώματα που βρέθηκαν στο παραβιασμένο παράθυρο που χρησιμοποίησαν για να μπουν στο σπίτι της οικογένειας, φαίνεται ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν καθίσει και είχαν φάει στο εστιατόριο.

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν ειδικότερα μια γόπα από τσιγάρο και από την ταυτοποίηση του DNA αποδείχθηκε ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία έτρωγαν στο μαγαζί του εστιάτορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γεωργιανοί είχαν καθίσει σε δύο τραπέζια και έβλεπαν τόσο τις κινήσεις του Μανώλη Οικονόμου, όσο και το σπίτι του.

Η σύζυγος του άτυχου εστιάτορα - ΦΩΤΟ από New York Times

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο άτυχος άντρας ξυλοκοπήθηκε πολύ άγρια καθώς όπως αποδεικνύεται είχε σπασμένα πλευρά, ρήξη σπλήνας ενώ επισημάνθηκε ότι μπορεί ο θάνατός του να ήταν ασφυκτικός όμως είχε προηγηθεί άγριος ξυλοδαρμός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε