Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ύδρα: Πολιτική θύελλα και νέες αποκαλύψεις για τους Γεωργιανούς δολοφόνους του εστιάτορα!

Ύδρα: Πολιτική θύελλα και νέες αποκαλύψεις για τους Γεωργιανούς δολοφόνους του εστιάτορα!

– Στο φως τα ένοχα μυστικά των Γεωργιανών που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Μανώλη Οικονόμου
– Όλοι μπαινόβγαιναν στις φυλακές και για δύο, υπήρχε ειδική επισήμανση στον φάκελο αποφυλάκισής τους
– Εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και αφέθηκαν ελεύθεροι
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις
– Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του άτυχου εστιάτορα που έζησε τον θάνατο του άντρα της

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή, προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους 7 Γεωργιανούς που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα. Όπως έγινε γνωστό δύο από αυτούς μόλις είχαν αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου και στις 14 Ιουλίου αποφυλακίστηκαν τα δύο μέλη της συμμορίας των σκληρών Γεωργιανών εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Οι δύο αποφυλακισθέντες Γεωργιανοί, είχαν καταδικαστεί για ληστείες και βίαιη συμπεριφορά. Ο πρώτος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και ο δεύτερος από τις φυλακές Τρικάλων.

Και οι δύο είχαν φυλακιστεί από τον Νοέμβριο του 2012 για κλοπές και ληστείες. Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι στο φάκελλό τους υπάρχει η επισήμανση από την ΕΛ.ΑΣ. ότι “παρουσιάζουν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά”.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκτός όμως από τους δύο και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές, κανείς τους δεν είχε εργασία και μόνιμη κατοικία, ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι μετά την Ύδρα θα συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποκάλυψη ότι οι δράστες της δολοφονίας στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Παρασκευόπουλου.

«Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαμε αναδείξει τα προβλήματα των ευεργετικών προς τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου εστιάζοντας στους ισοβίτες τρομοκράτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή και το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος οφείλει να παραιτηθεί αμέσως και η Κυβέρνηση να καταργήσει το σχετικό νόμο».

ΦΩΤΟ από New York Times

Εν τω μεταξύ συγκλονίζει η κατάθεση της Χριστίνας Μερτζάνη, της γυναίκας του άτυχου εστιάτορα. Η 56χρονη άκουγε τον άνδρα της να βασανίζεται άγρια από τους αδίστακτους κακοποιούς και ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς την είχαν δέσει και φιμώσει στον επάνω όροφο του σπιτού τους στην θέση “Ξερή Ελιά” της Ύδρας:

“…άκουγα τον άνδρα μου να μουγκρίζει από τους πόνους στον κάτω όροφο του σπιτιού, λόγω των βασανιστηρίων που του έκαναν για να ομολογήσει πού έχει τα χρήματα. Εμένα με είχαν δέσει στην καρέκλα και με είχαν φιμώσει, ενώ παράλληλα με φύλαγαν δυο από τους ληστές….” λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η γυναίκα του άτυχου ταβερνιάρη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε