Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Παραμένουν στο δάσος της Κέρης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Παραμένουν στο δάσος της Κέρης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο δάσος της Κέρης στο Δήμο Μαλεβιζίου της Κρήτης το μεσημέρι του Σαββάτου (16.7.2022), ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά στο δάσος του Ηρακλείου της Κρήτης έκαιγε ανεξέλεγκτα για αρκετές ώρες, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Αλλά η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης από 12 μεγάλα και 5 μικρά πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες και 7 υδροφόρες και 5 jcp του δήμου και της περιφέρειας, την έθεσαν υπό έλεγχο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν δύο ελικόπτερα ένα της πυρoσβεστικής και ένα του στρατού, ενώ τις δυνάμεις ενίσχυσε ομάδα 30 δασοκομάντο που έφτασαν με ειδική πτήση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκτός από την συμβολή τους στις πυρκαγιές στο Νότιο Ρέθυμνο, συνέδραμαν και σε αυτή.

Είναι η τρίτη φορά που τυλίγεται στις φλόγες το δάσος της Κέρης, μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες, και έχει υποστεί υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, για την αποφυγή της πιθανότητας αναζωπύρωσης.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο δάσος της Κέρης:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις