Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σχολή του ΑΠΘ για τον Γιαγτζόγλου

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σχολή του ΑΠΘ για τον Γιαγτζόγλου

Δύο ακόμα καταλήψεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με αιτήμα τη μεταγωγή του αναρχικού απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζόγλου πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε κατάληψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο προχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης αλληλέγγυοι στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν ότι ο Γιαγτζόγλου την Τετάρτη «μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο Ντίνος διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού» και προειδοποιούν πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους.

Την ανάρτηση υπογράφουν ως «Συνέλευση κατειλημμένου Θόλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και καλούν «τον αλληλέγγυο κόσμο και συντρόφους στην κατάληψη του Θόλου, να συντονίσουμε τις περαιτέρω δράσεις και κινήσεις μας για το επόμενο 24ωρο».

Κατάληψη και στη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη τελεί και η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ, που βρίσκεται στην Εγνατία. Στην κατάληψη προχώρησε ομάδα πέντε ατόμων, επίσης διαμαρτυρόμενοι για  τη μεταγωγή του Ντίνο Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Οι καταληψίες ζητούν κι αυτοί άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του αναρχικού απεργού πείνας για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αναρχικοί καλούν σε «πλαισίωση της κατάληψης» ενώ έχουν προγραμματίσει  «συνέλευση κατάληψης» στις 13:00

Με πληροφορίες από: larissanet, voria

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις