Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Διακόπηκε η δίκη για το θάνατό της

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Διακόπηκε η δίκη για το θάνατό της

Για τις 25 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια χειρουργείο το 2015.

Σήμερα ξεκίνησε να εκδικάζεται η έφεση της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε την αναισθησιολόγο και βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο του χειρουργείου προκαλώντας πίκρα και οργή στην οικογένεια της 4χρονης Μελίνας.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης, ενώ το δικαστήριο πριν προχωρήσει στην απόφασή του όρισε τρεις πραγματογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν τον φάκελο της υπόθεσης, ώστε να δώσουν διευκρινήσεις για συγκεκριμένες ερωτήσεις που είχε η έδρα.

Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση. 

Ένα χειρουργείο που κατέληξε σε τραγωδία

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η μικρή Μελίνα, μόλις 4 ετών, εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείο για να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Πραγματοποιήθηκε προεγχειρητικός έλεγχος όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την επόμενη ημέρα έγινε το χειρουργείο, ωστόσο κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το παιδί και τη μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις