Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Ζαγόρι: Περιπέτεια στα χιόνια για πέντε εκδρομείς – Τους απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ

Ζαγόρι: Περιπέτεια στα χιόνια για πέντε εκδρομείς – Τους απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ

Περιπέτεια στα χιόνια είχε μια παρέα από την Θεσσαλονίκη στο Ανατολικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στον ορεινό δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αργά το απόγευμα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι 3 άνδρες και 2 γυναίκες, εγκλωβίστηκε στα χιόνια στον δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο, το εγκατέλειψαν και συνέχισαν πεζοί.

Παράλληλα ζήτησαν βοήθεια και ξεκίνησε επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ προς την περιοχή έσπευσε η 5η ΕΜΑΚ και ο διοικητής της. Κάτοικοι από την περιοχή που ενημερώθηκαν για το συμβάν, πήγαν για να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν. Όταν τους προσέγγισαν, αντιμετώπισαν και οι ίδιοι πρόβλημα, γιατί και τα δικά τους αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να τα ξεκολλήσουν, ενώ παράλληλα έφτασαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στις 20:30 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και οι 5 Θεσσαλονικείς βρίσκονται ασφαλείς σε καταφύγιο της περιοχής.

Η διαδρομή Βωβούσα-Γυφτόκαμπος, είναι ιδιαίτερα δύσκολη δεν συνιστάται για πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω συνθηκών που επικρατούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις