Κυριακή, 21 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζάκυνθος: «H γιαγιά έλεγε στις νοσοκόμες πως η 19χρονη πρέπει να ρίξει το παιδί»

Ζάκυνθος: «H γιαγιά έλεγε στις νοσοκόμες πως η 19χρονη πρέπει να ρίξει το παιδί»

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» μίλησε φίλος του ζευγαριού από τη Ζάκυνθο, με τον 27χρονο που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 19χρονης συντρόφου του και ότι της χορήγησε δια της βίας φάρμακα, προκειμένου να προκαλέσει την αποβολή του μωρού που κυοφορούσε. 

Ο 27χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατηγορία της διακοπής κύησης, για ενδοοικογενειακής βία και για άσκηση σωματικής βίας.

Φίλος του ζευγαριού, ο οποίος τους είχε δει το μοιραίο εκείνο βράδυ, ανέφερε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» πως τους έβλεπε αγαπημένους, ενώ αποκάλυψε πως ο 27χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την οικογένεια της 19χρονης.

«Στο σπίτι μου ήταν τα παιδιά εκείνη τη νύχτα. Εμένα δεν μου φάνηκε ότι είχαν πρόβλημα με τη σχέση τους. Το πρόβλημα το είχαν με τη γιαγιά. Την είχε πάρει 100 τηλέφωνα εκείνο το βράδυ», είπε.

«(Ο 27χρονος) μου είπε ότι έχει πρόβλημα με τους γονείς της, με τη γιαγιά της. Είχε πάει στο νοσοκομείο με τη γιαγιά και είχε πει ότι πρέπει να ρίξουν το παιδί. Είχαν τσακωθεί οι νοσοκόμες με τη γιαγιά».

Όπως είπε ο φίλος του ζευγαριού, ο 27χρονος «δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι, ούτε τρίχα δεν της είχε ακουμπήσει».

«Μετά που μιλήσαμε το βράδυ είχαν φτάσει στο νοσοκομείο. Πήρε φάρμακα, μου λέει, και έριξε το παιδί. Ο φίλος μου την πήγε και έκατσε όλη τη νύχτα εκεί. Την επόμενη ημέρα του είπε να πάει να ξεκουραστεί, γιατί θα ερχόταν η μάνα της».

Από την πλευρά της, η γιαγιά της 19χρονης υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές από τον 27χρονο, ενώ τόνισε πως η εγγονή της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Το κορίτσι είναι τρομαγμένο, φαίνονται τα σημάδια. Το κορίτσι κλαίει. «Είχα δουλειά εγώ, γιαγιά, να πω ψέματα;», μου είπε. «Θα σκοτώσω τη γιαγιά σου, θα σκοτώσω τους τάδε», της έλεγε. Της έλεγα να προσέχει. Το έβλεπα το παιδί τρομαγμένο, κάτι δεν μου πήγαινε καλά»

«Εγώ δεν ζήτησα να ρίξει το παιδί, της έλεγα «πρόσεχε». Την καλούσα εκείνο το βράδυ γιατί είχα ανησυχία, ένιωθα κάτι δεν πήγαινα καλά. Δεν την πήγε σε κανένα φιλικό σπίτι. Την πήρε με το ζόρι, του λέει «πήγαινε μόνος σου». Αυτός είχε σκοπό άλλο να κάνει», είπε η γιαγιά της 19χρονης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις