Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζάκυνθος: «Έκανε τη λιπόθυμη για να μην πάρει τα χάπια της αποβολής» λέει θεία της 19χρονης

Ζάκυνθος: «Έκανε τη λιπόθυμη για να μην πάρει τα χάπια της αποβολής» λέει θεία της 19χρονης

Η Ζάκυνθος παρακολουθεί άναυδη τα στοιχεία που αποκαλύπτονται μετά την καταγγελία 19χρονης που απέβαλε. Έχει ήδη συλληφθεί ο σύντροφός της, που φέρεται να της έδωσε χάπια με τη βία…

Η Ζάκυνθος παραμένει στο επίκεντρο μετά την καταγγελία – φρίκης που έκανε 19χρονη κοπέλα. Υποστηρίζει ότι απέβαλε με τη βία μετά από χάπια που της έδωσε παρά τη θέλησή της ο σύντροφός της. Ο 25χρονος που έχει συλληφθεί αρνείται τα πάντα. Στα χέρια του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ζητάει το μωρό της. Με γιατρούς και ψυχολόγους να προσπαθούν να στηρίξουν.

Η θεία της 19χρονης από τη Ζάκυνθο που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα του συντρόφου της, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον εφιάλτη που βίωσε το κορίτσι. Όπως είπε η θεία της κοπέλας, το ζευγάρι ήταν καιρό μαζί και η εγκυμοσύνη ήταν κάτι ευχάριστο. «Είχαν κοινοποιήσει και φωτογραφίες τους με τον υπέρηχο στα social media», ανέφερε σχετικά.

Όμως, ο 25χρονος, σύμφωνα με όσα είπε η 19χρονη στο περιβάλλον της, είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο πιεστικός απέναντί της, επειδή την ζήλευε. Η κοπέλα ήθελε να μείνει με τη μητέρα και τη γιαγιά της και όχι μαζί του, όπως της έλεγε εκείνος, κάτι που προκάλεσε πολλές μεταξύ τους εκρήξεις.

Μέχρι που την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, την πήρε όπως υποστηρίζει με τη βία στο σπίτι του και της έδωσε πέντε χάπια. Η νεαρή περιέγραψε στο περιβάλλον της πως ο φερόμενος ως δράστης ήξερε τη λειτουργία των χαπιών για χημική αποβολή, καθώς της τα έδινε σε δόσεις και περιμένοντας τη δράση τους.

«Έκανε τη λιπόθυμη για να σταματήσει», είπε η θεία για την 19χρονη που τελικά ο σύντροφός της μετέφερε στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ εκείνο το βράδυ, η μητέρα του παιδιού την έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, όμως απαντούσε ο νεαρός λέγοντας πως θα μείνει μαζί του.

Αφού την πήγε στο νοσοκομείο, κάθισε μαζί της, συνοδεύοντάς την σε όλες τις εξετάσεις που έκανε και μόνο όταν μπήκε σε θάλαμο για νοσηλεία αποχώρησε, παίρνοντάς της το κινητό, το οποίο βρέθηκε πάνω του και παραδόθηκε στην 19χρονη μετά τη σύλληψή του. Η κοπέλα, όπως είπε η θεία της, είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Ζητά συνέχεια το μωρό της, δεν τρώει και δεν κοιμάται.

Τι υποστηρίζει φίλος του κατηγορούμενου

Μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση της Ζακύνθου με την εξαναγκαστική αποβολή του εμβρύου με τον φερόμενο δράστη, δίνει ο κ. Αποστόλης που μιλάει στο newsit.gr. Όπως μας λέει ο ίδιος, ο 25χρονος του αρνήθηκε ότι έχει προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη, ενώ μαζί με την σύζυγό του ήταν τα τελευταία άτομα που είδαν το ζευγάρι, πριν η 19χρονη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Τον είχα πάρει τηλέφωνο όταν έφυγε από το νοσοκομείο που είχε κάτσει όλη νύχτα με την κοπέλα, είχε πάει να ξεκουραστεί στο σπίτι. Έκλαιγε και μου είπε “δεν είμαι καλά, δεν μπορώ να μιλήσω”. Η κοπέλα του είχε πει να γυρίσει σπίτι για να ξεκουραστεί και θα ερχόταν η μητέρα της αλλά ο ίδιος θα ξαναπήγαινε από το νοσοκομείο μετά. Ο φίλος μου πήγε στο σπίτι και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία και τον πήρε. Πιο πριν, τον είχε καλέσει και η γυναίκα μου στο τηλέφωνο για να ρωτήσει για το παιδί και της απάντησε κλαίγοντας και της είπε “πήρε χάπια και χάσαμε το παιδί”. Η γυναίκα μου τον ρώτησε μήπως της τα έδωσε κάποιος με το ζόρι και μας είπε “που να ξέρω εγώ από χάπια και τέτοια; Εγώ ήθελα το παιδί μου”».

Ο φίλος του φερόμενου ως δράστη, μάλιστα περιγράφει την μοιραία νύχτα που τίποτα δεν προμήνυε την τροπή που θα έπαιρναν λίγο αργότερα τα πράγματα.

«Εκείνη τη νύχτα είχαν έρθει στο σπίτι μας και ήταν μια χαρά, θα τους παντρεύαμε και θα βαφτίζαμε με την γυναίκα μου το παιδάκι τους. Έκαναν πλάνα για το παιδί τους , πού θα πάνε, που θα βρουν σπίτι αλλά η κοπέλα ήταν διστακτική γιατί μας έλεγε “έχω την γιαγιά μου που δεν θέλει”. Εγώ με την γυναίκα μου προσπαθούσαμε να της πούμε ότι τώρα οι δύο τους έχουν ένα παιδί και πρέπει να κοιτάξουν τον δρόμο τους. Και όταν ήταν στο σπίτι μας, η γιαγιά της την είχε καλέσει χίλιες φορές. Δεν ήθελε να είναι εκεί».

Όπως ισχυρίζεται ο φίλος του 27χρονου, «η γιαγιά της ήταν πάντα κόντρα και είχε δημιουργήσει προβλήματα στο νοσοκομείο. Από τότε που έμαθαν ότι είναι έγκυος η κοπέλα, γύρισαν τα πάντα ανάποδα. Είχαν πάει τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο και η γιαγιά της φώναζε να το ρίξουν το παιδί και έλεγε “δεν κάνει να το κρατήσουν, με τον Αλβανό κτλ”. Είχαν δημιουργηθεί κάποιες εντάσεις και με τον φίλο μου, που μου τα έλεγε όλα».

Τέλος, ο κ. Αποστόλης υποστηρίζει ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό, δεν αποκλείεται να κρύβεται κάποιο συγγενικό πρόσωπο της 19χρονης. «Κάτι άλλο συμβαίνει. Εγώ πιστεύω ότι κάποιο μέλος από την οικογένειά της, έχει βάλει το χέρι του. Δεν έχουν και το καλύτερο παρελθόν» λέει, προσθέτοντας ότι «η γιαγιά της ερχόταν και φώναζε γενικά χωρίς κανέναν λόγο. Ερχόταν στην δουλειά με τα παιχνίδια που ήμασταν όλοι μαζί 6-7 χρόνια και φώναζε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις