Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Έξι συλλήψεις μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Βρήκαν όπλα και ναρκωτικά

Ζάκυνθος: Έξι συλλήψεις μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Βρήκαν όπλα και ναρκωτικά

Μετά από τριήμερη μεγάλη επιχείρηση στην Ζάκυνθο από 7-9 Ιουλίου η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις. 

Η επιχείρηση έγινε με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποιήθηκαν:  43 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  59 έλεγχοι ατόμων, 34 προσαγωγές και  2 συλλήψεις.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου (8-7-2023) συνελήφθη αλλοδαπός στον Λαγανά Ζακύνθου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής. Ο άνδρας συνελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό ηχητικό σύστημα με σειρήνα και τηλεκοντρόλ, ανιχνευτής συσκευών στίγματος θέσης (gps tracker), καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Την ίδια μέρα συνελήφθη στον Λαγανά Ζακύνθου αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου.

Επιπλέον σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7-7-2023) στον Λαγανά Ζακύνθου με τη συμμετοχή δυνάμεων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή ομάδων της Ο.Π.Κ.Ε. της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αστυνομικών της διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, συνελήφθησαν 4 άτομα, (3 Έλληνες και ένας αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Συγκεκριμένα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με τη δράση εμπόρων διακινητών ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά, επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών ο εντοπισμός των 4 ατόμων, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια καθώς και σε αγροτική περιοχή στο Καλαμάκι Ζακύνθου, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

   * κοκαΐνη βάρους 20,2 γραμμαρίων

   * ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,2 γραμμαρίων

   * 39 φαρμακευτικά δισκία

   * 4 δισκία άγνωστου φαρμακευτικού σκευάσματος, κατάλληλα για νόθευση κοκαΐνης

   * επαναληπτική καραμπίνα και πιστόλι

   * αναδιπλούμενο μαχαίρι

   * πλαστική γροθιά

   * 12 φυσίγγια καραμπίνας και πιστολιού

   * ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

   * Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

   * Ι.Χ. μοτοσικλέτα

   * φορητός Η/Υ

   * ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου tablet

   * το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ

   * 50 λίρες Μεγάλης Βρετανίας, 20 λίρες Σκωτίας, 1 δολάριο Η.Π.Α, 16.000 λεκ Αλβανίας

   * 7 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

   * πλήθος νάιλον συσκευασιών και

   * κρίκος με 2 κλειδιά.

Επιπλέον, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε εισαγγελική διάταξη για τη σύλληψή του, προκειμένου εκτίσει ποινή 8 ετών και 6 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις