Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο νεαρός που βιντεοσκοπήθηκε και θεωρήθηκε ως εμπρηστής για τη φωτιά στο Αργάσι

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο νεαρός που βιντεοσκοπήθηκε και θεωρήθηκε ως εμπρηστής για τη φωτιά στο Αργάσι

Η φωτιά προκάλεσε συναγερμό σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Ένας νεαρός Πακιστανός οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα ως ύποπτος. Τι έδειξε η έρευνα…

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το πρωί, ο αλλοδαπός που προσήχθη χθες (21-08-2021) στην Ασφάλεια Ζακύνθου, ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στο Αργάσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και την οικεία του, δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Η προσαγωγή, βασίστηκε σε μια καταγγελία γυναίκας, που μαγνητοσκόπησε με το κινητό της τηλέφωνο τον αλλοδαπό, Πακιστανικής καταγωγής, στην περιοχή της φωτιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ. Καθοριστική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ενός Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor και ενός ελικοπτέρου Έρικσον που βοήθησαν προκειμένου να μην καούν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση κυρίως σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις