Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στον Λαγανά

Ζάκυνθος: Φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στον Λαγανά

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα και ο Λαγανάς παραμένει ανάστατος. Εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες στο σημείο…

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε πυλώνα της ΔΕΗ μέσα στην καρδιά της πιο τουριστικής περιοχής της Ζακύνθου, στον Λαγανά. Όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, ένα σύννεφο καπνού απλώνεται στην περιοχή με ντόπιους και τουρίστες να παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας περιμένοντας τους πυροσβέστες.

Στο σημείο μεταβαίνουν οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε παρακείμενα κτήρια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου: εκδηλώθηκαν 50 δασικές φωτιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Καρπάθου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηράκλειο, ΠΕ Ρεθύμνου).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις