Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Η φωτιά κατευθύνεται και απειλεί το χωριό Κερί – Μάχη με το χρόνο από τους Πυροσβέστες – video

Ζάκυνθος: Η φωτιά κατευθύνεται και απειλεί το χωριό Κερί – Μάχη με το χρόνο από τους Πυροσβέστες – video

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους…

Τα μέτωπα της αρχικής πυρκαγιάς στον Αγαλά Ζακύνθου διασπάστηκαν και αυτή τη στιγμή ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύον κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα, όμως αν η φωτιά δεν σταματήσει, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Το πύρινο μέτωπο στον Αγαλά Ζακύνθου, καίει δασική έκταση μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Πηγή Φωτό και Βίντεο: imerazante.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις