Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο χωριό Αναφωνήτρια – Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά και στην Αρκαδία!

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο χωριό Αναφωνήτρια – Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά και στην Αρκαδία!

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 στο χωριό Αναφωνήτρια στην βόρεια Ζάκυνθο, όπου καίγεται πευκοδάσος της περιοχής. Στο σημείο…

για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που δεν απειλεί το χωριό, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ. Δυστυχώς, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Φωτιά στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη, χωρίς αυτή την ώρα να απειλεί κατοικημένες περιοχές, είναι πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην θέση Άγιοι Θεόδωροι κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας. Στην μάχη για την κατάσβεση, μετέχουν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Υψηλός κίνδυνος για νέες πυρκαγιές

Παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης. Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και για τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Λήμνο, καθώς και όλες τις Κυκλάδες. Εξάλλου, 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις