Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Μεγάλος καρχαρίας κάνει βόλτα στον κόλπο του Λαγανά – Απίστευτο βίντεο

Ζάκυνθος: Μεγάλος καρχαρίας κάνει βόλτα στον κόλπο του Λαγανά – Απίστευτο βίντεο

Ένας μεγάλος καρχαρίας έκανε την εμφάνιση του στη Ζάκυνθο και στον κόλπο του Λαγανά. Δείτε το απίστευτο βίντεο.

Ένας συμπολίτης μας που έκανε την βαρκάδα του στον κόλπο Λαγανά στη Ζάκυνθο, δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι θα συναντούσε μπροστά του έναν τεράστιο καρχαρία. Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και τράβηξε βίντεο ένα τεράστιο ψάρι που μοιάζει με καρχαρία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του www.imerazante.gr φάνηκε περίεργο στον συμπολίτη μας ότι το ψάρι κινούταν με το πτερύγιο του να βρίσκεται έξω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό είναι κάτι που το συναντάμε στους καρχαρίες αλλά και τους ξιφίες και τα δελφίνια.

Όμως ο τρόπος κίνησής του θυμίζει σε αρκετά το πως κολυμπάει στο νερό ένας καρχαρίας. Το ψάρι εντοπίστηκε να κινείται ανοιχτά από το Μαραθονήσι και περίπου στα 6 ναυτικά μίλια από την παραλία του Λαγανά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος στο σημείο αυτό είναι περίπου στα 45 μέτρα.

Αν και δεν μπορεί να γίνει ακριβής αναγνώριση του είδους του καρχαρία, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα το συγκεκριμένο είδος πιθανότατα ήταν ο καρχαρίας. Πρόκειται για το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια Λαμνίδες.

Στη χώρα μας δεν εντοπίζονται καρχαρίες στα ανοιχτά των θαλασσών και όπως και αυτός ο καρχαρίας, οι περισσότεροι μένουν στα πολύ βαθιά για να βρουν τη λεία τους, εν αντιθέσει με το τι γίνεται στην Αμερική ή στην Ωκεανία που οι καρχαρίας επειδή είναι διαφορετικές οι θερμοκρασίες των θαλασσών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις