Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Οι λόγοι που άντεξε στον πολύ δυνατό σεισμό!

Ζάκυνθος: Οι λόγοι που άντεξε στον πολύ δυνατό σεισμό!
φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τους λόγους που η Ζάκυνθος άντεξε τα 6,5 Ρίχτερ ανέλυσαν οι επιστήμονες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία τοπικών φορέων. “Το νησί μας άντεξε”, δήλωσε ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής.

“Η Ζάκυνθος έχει θωρακισμένες κατασκευές, είτε είναι ιδιωτικές είτε δημόσιες”, δήλωσε από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

“Ο σεισμός αντιμετωπίζεται με επιτυχία αν έχουμε αντισεισμικές κατασκευές υψηλού επίπεδου”, τόνισε ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στις κτιριακές υποδομές του νησιού για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι “ήταν πολύ σημαντικό ότι έχουμε ελάχιστες ζημιές, δεν υπερβαίνουν τις 30, οι αναφορές στις υπηρεσίες για αυτοψίες και εκτιμήσεις πράγμα που δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο”.

Για την καθίζηση του λιμανιού του Αγίου Διονυσίου ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι “αντιμετωπίζεται από ειδικούς τεχνικούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας”, ενώ “έχει αποκατασταθεί η καθημερινότητα και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής των πολιτών”.

Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πολίτες της Ζακύνθου:

“Ήταν άμεσο, λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό επικοινώνησε μαζί μου ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και το πρωί της Παρασκευής (26.10.2018) είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε την εντολή και έφτασαν κλιμάκια τεχνικών και υπηρεσιακών παραγόντων”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις