Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Στη φυλακή 6 άτομα για τη δολοφονία του Μπακαρί – Το τέλος της πολύκροτης δίκης!

Ζάκυνθος: Στη φυλακή 6 άτομα για τη δολοφονία του Μπακαρί – Το τέλος της πολύκροτης δίκης!

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο. Αθώοι κρίθηκαν οι 3 από τους 9 κατηγορούμενους…

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακαρί στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάχθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη.  Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη. Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος  κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν όταν 9 έτη για τους τρεις πρώτους και 10 έτη για τον 9ο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Απογοητευμένοι από την απόφαση οι γονείς του θύματος

Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσουν την απόφαση ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζιλ, οι οποίοι σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δικαιοσύνη απεδείχθη ψύχραιμη και εξέδωσε μία απόφαση βασιζόμενη στο αποδεικτικό υλικό».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, τη Χρύσα Βουλδή, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για να ασκηθεί έφεση κατά της σημερινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε ύστερα από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie.

Ο άτυχος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνταν ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστήριζαν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

Ο καβγάς που οδήγησε στην τραγωδία, έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ο Αμερικανός να διασκεδάζει μέσα στο μπαρ, χωρίς να φαντάζεται το τραγικό τέλος του, που θα ερχόταν λίγα λεπτά μετά… Κάποια στιγμή, μία selfie “ανάβει” τα αίματα και μέσα σε δευτερόλεπτα αρχίζει το ξύλο.

Πηγή: thebest.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις