Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Βρετανική «νάρκη» στον τουρισμό – Βουλιάζουν οι κρατήσεις και οι αισιόδοξες σκέψεις

Ζάκυνθος: Βρετανική «νάρκη» στον τουρισμό – Βουλιάζουν οι κρατήσεις και οι αισιόδοξες σκέψεις

Από τη Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα και από τα Επτάνησα μέχρι τις Κυκλάδες, ένα κύμα ανησυχίας που σηκώνουν οι ακυρώσεις Βρετανών τουριστών, μετά την απόφαση της χώρας τους, να μην μπει η Ελλάδα, στην πράσινη λίστα της χώρας τους.

Εκτός από ακυρώσεις, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων παρατηρούν μια τάση για μεταφορά των κλεισμένων πακέτων αργότερα, με το ενδιαφέρον για νέες κρατήσεις να είναι μηδαμινό.

Για να καταλάβει κανείς τη σημασία των Βρετανών τουριστών για την Ελλάδα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα στοιχεία του 2019. Τότε που έκαναν διακοπές 3.400.000 Άγγλοι. Ήταν το 11,2% επί του συνόλου των 31,3 εκατομμυρίων τουριστών. Τα χρήματα που άφησαν τότε οι Βρετανοί ξεπέρασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που το φετινό καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν. Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2019, είχαν έρθει συνολικά 470.000 Βρετανοί. Μόνο το Μάιο εκείνης της χρονιάς είχαν κάνει διακοπές 60.000 ενώ το φετινό έφτασαν από τη Βρετανία μόλις 400 τουρίστες.

Για το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στο νησί του Ιονίου, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, στο Live News. Όπως είπε μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν υπάρχουν περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις. Σε ένα καλοκαίρι που έρχεται μετά το περσινό, που ήταν το χειρότερο, όλων των εποχών από άποψη εσόδων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις